In zilele noastre, agitatia si stresul au atins cote maxime printre adulti! Nenumaratele activitati si task-uri zilnice aduc epuizarea pishica si fizica a persoanelor peste 18 ani, ceea ce duce la scaderea calitatii vietii si aparitia depresiei.


Inotul este un mijloc eficient pentru eliminarea stresului prin hormonii secretati in urma activitatii fizice depuse in bazin! De asemenea, sunt studii care atesta faptul ca persoanele care practica inotul cu regularitate au o stare de bine crescuta, mai multa energia si o stare de vigoare mult imbunatatita.

Excluderea solicitarii articulatiilor in timpul miscarii in apa prin controlul greutatii si al fortelor externe care actioneaza asupra organismului in mod normal, fac ca inotul sa ajute la mentinarea unui tonus muscular crescut fara aparitia durerilor si la incetinirea procesului de imbatranire al organismului!


Relaxarea, atat de necesara in stilul alert de viata, apare in urma practicarii cu regularitate a inotului, starea de sanatate fiind si ea mult imbunatatita!